Transport Online - Spanjaard met haast legt vliegverkeer Keulen stil

Spanjaard met haast legt vliegverkeer Keulen stil

Spanjaard met haast legt vliegverkeer Keulen stil
30-05-2016 13:22 | Buitenland | auteur ANP

KEULEN - Een passagier met haast heeft maandag het verkeer op het vliegveld van Keulen/Bonn enige tijd stilgelegd en voor aanzienlijke chaos gezorgd. Er werd groot alarm geslagen omdat de man zonder te zijn gecontroleerd de veiligheidszone van terminal 1 was binnengeglipt. Alle daar vertrekkende vluchten, met in totaal 2500 reizigers, werden uitgesteld. De boosdoener werd gepakt en meegenomen voor verhoor. Hij bleek niets kwaads in de zin te hebben.

Volgens de politie ging het om een 62-jarige Spanjaard, die naar Faro in Portugal wilde vliegen. Hij vertelde de snelste weg naar de juiste gate te hebben gezocht en daarbij kennelijk een verkeerde deur had genomen, waardoor hij plotseling in de safe sector stond.

Toen de man was aangehouden en zijn identiteit was vastgesteld, gaf de veiligheidsdienst nadat ook speurhonden niets verdachts hadden gevonden de ruimte weer vrij. Passagiers die in de bewuste terminal zaten te wachten, moesten wel opnieuw door de security-check. Dat gold ook voor de mensen die al aan boord waren van de vijf toestellen die klaar stonden voor vertrek. Dat zorgde voor de nodige vertraging.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen