Clicky

 
Transport Online - Ultimatum aan werkgevers openbaar vervoer

Ultimatum aan werkgevers openbaar vervoer

Ultimatum aan werkgevers openbaar vervoer
27-05-2016 13:09 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - De leden van CNV Vakmensen zijn vrijwel unaniem bereid om actie te voeren voor een nieuwe cao in het openbaar vervoer (ongeveer 12.000 werknemers). Dat blijkt uit een ledenraadpleging die de bond afgelopen week heeft gehouden.

“We hebben de werkgevers vandaag een ultimatum gesteld, in een uiterste poging om acties te voorkomen”, zegt CNV-onderhandelaar Sanne van der Meulen.  

Het ultimatum loopt af op maandag 6 juni om 12.00 uur. In het ultimatum stelt CNV Vakmensen een aantal voorwaarden waaraan de nieuwe cao moet voldoen, zoals een goede loonsverhoging en geld voor scholing, meer inspraak in de roosters, meer perspectief voor uitzendkrachten en een onafhankelijk onderzoek naar de werkdruk.

Uitkomst ledenraadpleging duidelijk

Het cao-overleg eindigde op 10 mei met een “eindsituatie”, zoals de onderhandelaars het hebben verwoord. De werkgevers wilden slechts een eenjarige cao afspreken, met een beperkt aantal afspraken.

“We hebben het neutraal aan de leden voorgelegd, en de uitkomst is duidelijk: onze leden zien dit niet zitten”, zegt Van der Meulen. “Ze willen een volwaardige cao.”

Mogelijk vanaf 6 juni acties

Als de werkgevers niet ingaan op het ultimatum, zijn vanaf maandagmiddag 6 juni acties te verwachten, zegt Van der Meulen. “We hopen dat het niet nodig is, want met acties treffen we helaas vaak ook het publiek. De bal ligt nu bij de werkgevers.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden