Transport Online - Vliegtuig van Lion Air belandt in zee bij Bali

Vliegtuig van Lion Air belandt in zee bij Bali

Vliegtuig van Lion Air belandt in zee bij Bali
13-04-2013 13:46 | Ongevallen | auteur de redactie
JAKARTA (Novum) - Een vliegtuig van Lion Air is bij het Indonesische eiland Bali in zee beland. Volgens de politie is het toestel na de landing doorgeschoten. Van de 108 inzittenden raakten er 22 gewond. Over de oorzaak is nog niets te zeggen. Er is een onderzoek ingesteld.

Volgens een inzittende was het vliegtuig klaar om te landen maar was het plotseling al bij de zee. Veel passagiers waren na de klap in paniek en dachten dat ze zouden verdrinken. "Ik heb mijn spullen achtergelaten en ben naar een van de nooddeuren gegaan. Ik was al uit het vliegtuig toen de eerste reddingswerkers ter plaatse waren", aldus de de passagier.

Direct na de crash pikten reddingswerkers mensen uit het water op door middel van rubberbootjes. De slachtoffers hebben uiteenlopende verwondingen en zijn naar drie verschillende ziekenhuizen gebracht. Veel van hen hebben hoofdwonden of botbreuken.

Het ging om een binnenlandse vlucht van luchtvaartmaatschappij Lion Air, een plaatselijke prijsvechter. Het toestel was afkomstig van Bandung op Java. Van de 108 inzittenden behoorden zeven mensen tot de crew.


Op de [url=https://pbs.twimg.com/media/BHup9EqCcAIF9XZ.jpg:large]foto[/url] is te zien dat het vliegtuig op het water drijft. Door de klap is het toestel in [url=https://pbs.twimg.com/media/BHu6JPeCMAIk1Y5.jpg:large]tweeën[/url] gebroken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,826
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions