Clicky


Politie Rotterdam controleert op 'overgewicht'

Politie Rotterdam controleert op 'overgewicht'
26-05-2016 17:20 | Controles | auteur Redactie [FE]

ALBLASSERWAARD - Verkeersagenten van de politie-eenheid Rotterdam hebben op 25 mei op meerdere locaties in de Ablasserwaard zwaar vrachtverkeer gecontroleerd. Niet voor niets: binnen een paar uur werden twaalf processen-verbaal uitgeschreven.

Op het Westeinde in Oud-Alblas, de Gijbelandsedijk in Brandwijk en Graafdijk-Oost in Molenaarsgraaf mag alleen met voertuigen worden gereden die niet zwaarder dan 15 ton wegen. Vervoerders met zwaardere voertuigen kúnnen hiervoor bij de wegbeheerder een ontheffing aanvragen.

Vier transporteurs hadden dat niet gedaan en de chauffeurs kregen een proces-verbaal. Een trekker/oplegger was 26 procent te zwaar te zijn voor de 15-tonsweg in Oud-Alblas. In Molenaarsgraaf reed een vrachtwagen rond die 12 procent te zwaar te was voor de Graafdijk-Oost.

In Brandwijk werden twee vrachtwagens gecontroleerd die liefst 258 procent en 262 procent te zwaar voor de 15-tonsweg waren.

Twee keer werd proces-verbaal opgemaakt tegen vrachtwagenchauffeurs die op zich niet op 15-tons wegen reden, maar sowieso te zwaar beladen bleken te zijn.

Agenten schreven ook bekeuringen uit voor onder meer te hard rijden en voor het negeren van een rood kruis op autosnelweg bij een ongeval.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE