Transport Online - Hinder op weg en water tijdens reparatie Nieuwe Botlekbrug

Hinder op weg en water tijdens reparatie Nieuwe Botlekbrug

Hinder op weg en water tijdens reparatie Nieuwe Botlekbrug
26-05-2016 17:17 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Weggebruikers op de A15 bij Rotterdam en de scheepvaart op de Oude Maas ondervinden de komende dagen hinder van werkzaamheden aan de Nieuwe Botlekbrug.

De complexe hersteloperatie – noodzakelijk vanwege een defect omloopwiel op een brugpijler – begint vrijdagmorgen 27 mei om 10.00 uur en duurt tot maandagmorgen 05.00 uur.

Stremming voor wegverkeer

Tijdens de reparatiewerkzaamheden van vrijdag 10:00 uur tot en met maandag 30 mei 05:00 uur is de zuidelijke rijbaan richting Rotterdam volledig gestremd voor het wegverkeer. Ook de noordelijke rijbaan richting Maasvlakte is volledig gestremd voor het wegverkeer behalve op zaterdag 28 mei van 06:00 uur tot zaterdag 28 mei 12:00 uur. Dan is er een rijstrook beschikbaar met een verlaagde snelheid van 50 km/u. Deze rijstrook is alleen bereikbaar via af- en toerit 17 bij Hoogvliet.

Ook van donderdagavond 26 mei 19.30 uur tot vrijdagmorgen 27 mei 06.00 uur is de Nieuwe Botlekbrug gestremd voor het wegverkeer. De brug wordt dan met noodbediening geopend voor de hoge scheepvaart (vanaf 14 meter) op de Oude Maas.

Botlektunnel wél beschikbaar

Tijdens de stremmingen van de Nieuwe Botlekbrug kan het doorgaande verkeer tussen Rotterdam en de Maasvlakte gebruik maken van de Botlektunnel. Regionaal verkeer vanuit Hoogvliet richting de Maasvlakte en van de Maasvlakte richting Hoogvliet wordt omgeleid via de Spijkenisserbrug.

Vervoerders van gevaarlijke stoffen worden tijdens de stremming van de Nieuwe Botlekbrug omgeleid via de eilandenroute.

De omleidingsroutes worden ter plaatse met gele borden en dynamische route-informatiepanelen aangegeven.

De eerder aangekondigde afsluitingen van de Botlektunnel voor onderhoudswerkzaamheden op 25 en 26 mei zijn uitgesteld, zodat de tunnel als omleidingsroute kan dienen.

Mechanische storing

De werkzaamheden zijn noodzakelijk vanwege een mechanische storing in een van de acht omloopwielen op de middenpijler van de Nieuwe Botlekbrug. Het omloopwiel, dat op circa 50 meter hoogte zit, moet verwijderd worden om de exacte oorzaak te achterhalen en reparatie mogelijk te maken. De werkzaamheden vinden plaats vanaf het brugdek.

Stremming voor scheepvaart

De hoge scheepvaart kan tijdens de werkzaamheden van vrijdagmorgen 10.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur de Nieuwe Botlekbrug niet passeren.

Voor de lage scheepvaart (binnenvaartschepen) is de doorvaart onder de brug in vier tijdvensters gestremd in verband met veilige uitvoering van de hijswerkzaamheden. De vier vensters zijn:

Van vrijdag 12.30 tot vrijdag 21.30 uur
Van vrijdag 23.30 tot zaterdag 05.00 uur
Van zaterdag 14.00 tot zaterdag 17.00 uur
Van zondag 04.00u tot zondag 06.00 uur

Buiten deze tijdvensters kan de lage scheepvaart wél onder de Nieuwe Botlekbrug doorvaren. De tijdvensters kunnen door onvoorziene omstandigheden tijdens de werkzaamheden veranderen.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions