Clicky


Bedenker LISA Life Saver zoekt gebruikers voor onderzoek

Bedenker LISA Life Saver zoekt gebruikers voor onderzoek
26-05-2016 11:31 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HAARLEM - "In 2002 ben ik, als voormalig vrachtwagenchauffeur, getuige geweest van een dodelijk ongeval met een rechts afslaande vrachtwagen. Hierbij kwam de 10-jarige Wouter om het leven. Naar aanleiding van dit verschrikkelijke ongeluk, heb ik de LISA Life Saver ontwikkeld", vertelt Rob van de Moosdijk donderdag aan Transport Online.

Al bijna 13 jaar wordt dit dodehoek systeem succesvol ingezet door onder meer de Gemeente Amsterdam en Blokker. Maar ondanks de positieve ervaringen van transportbedrijven en gemeente en de positieve uitslagen van onderzoeken on zowel België als Nederland door onder meer de TU Delft, is het systeem nog altijd niet wettelijk toegestaan.

Van de Moosdijk wil graag dat hier verandering in komt en heeft daarom in samenwerking met de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) een evaluatie-onderzoek opgezet voor bedrijven en gemeenten die al jaren rijden met het LISA systeem.

"Het onderzoek bestaat uit een online korte vragenlijst voor zowel chauffeur als wagenparkbeheerder. Aan beiden wordt gevraagd deze vragenlijst in te vullen en te retourneren(via internet) waarna de antwoorden gebundeld worden. Het invullen zal circa 15-20 minuten bedragen en hoeft maar 1 maal te gebeuren. Als alle lijsten van de bedrijven en gemeenten verzameld zijn, zullen de antwoorden en ervaringen verwerkt worden in een rapportage. Vervolgens zal deze rapportage aangeboden worden aan de SWOV en wellicht aan de verantwoordelijk Minister van Infrastructuur en Milieu", aldus van de Moosdijk.

"Ik heb inmiddels toezeggingen van diverse bedrijven en gemeenten dat zij aan dit onderzoek willen deelnemen. Omdat de LISA vrijwel altijd bij de dealer wordt opgebouwd, is het voor mij heel lastig om te inventariseren waar de LISA systemen zoal rondrijden."

Gebruikt u het LISA Life Saver systeem op uw vrachtwagens? Dan kunt u hieronder op de url klikken om de vragenlijst in te vullen.

Klik hier voor het onderzoek!