Transport Online - Bezoek Poetin geeft Nederlandse luchtvaartsector slagkracht

Bezoek Poetin geeft Nederlandse luchtvaartsector slagkracht

Bezoek Poetin geeft Nederlandse luchtvaartsector slagkracht
08-04-2013 11:55 | Algemeen | auteur de redactie
De Dutch Aviation Solutions Russia (DASR), een samenwerkingsverband van Nederlandse luchtvaartgerichte bedrijven tekent vandaag een samenwerkingsovereenkomst met de International Airport Association Russia (IAA). Luchthavens in Rusland worden in rap tempo geprivatiseerd en gemoderniseerd voor het WK Voetbal in 2018.

Door de overeenkomst komen de Nederlandse bedrijven meer in het vizier van Russische luchthaveneigenaren. Het document wordt ondertekend door Royal HaskoningDHV-dochter NACO (Netherlands Airport Consultants), onder toeziend oog van minister Lilianne Ploumen (Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en de Russisch vicepremier Arkady Dvorkovich.

De Nederlandse bedrijven verwachten door het convenant op de korte termijn opdrachten met een contractwaarde van 5 miljoen euro te bemachtigen en op de langere termijn dit uit te bouwen tot 20-25 miljoen euro. Door het WK voetbal moeten in 2018 zeven luchthavens zijn gemoderniseerd om ruimte te bieden aan meer reizigers. Daarnaast is er vanuit Rusland belangstelling om te leren van ervaringen op het gebied van commerciële ontwikkeling op en rond luchthavens. In Nederland hebben daarom eind 2012 negen bedrijven een convenant getekend waarin zij geclusterd onder de DASR de Russische markt benaderen en kennis te delen.

International Airport Association Russia
In Rusland is een soortgelijk initiatief ontstaan - de IAA. Dit is een platform van de Russische overheid in samenwerking met de grootste private airport holdings. De holdings hebben 18 regionale luchthavens in bezit en Vnukovo Moscow Airport. De IAA legt zich onder andere toe op wetgeving en infrastructuurontwikkeling.


"Het is voor ons belangrijk dat de Russische overheid door dit convenant commitment toont om te werken aan een langdurige relatie. Doordat belangrijke spelers in de IAA zijn vertegenwoordigd nemen de commerciële kansen voor de Nederlandse luchtvaartsector toe", aldus Rik Krabbendam, directeur van NACO en ondertekenaar van het convenant met de IAA.

Netherlands Russia Business Meet
Premier Poetin bezoekt Nederland op uitnodiging van Hare Majesteit de Koningin in voor de opening van het Nederland-Ruslandjaar. De betrekkingen tussen Nederland en Rusland hebben een eeuwenoude historie. Van begin af aan stonden handel en innovatie hierin centraal.

Onderdeel van het programma op 8 april is de 'Netherlands Russia Business Meet'. Hierin wisselen Nederlandse en Russische bedrijven en overheden kennis uit. Floris Marcus, strategisch adviseur Masterplanning bij Royal HaskoningDHV, geeft tijdens dit evenement een presentatie over de ontwikkeling van winstgevende WK-stadions en levendige stadiongebieden. Hij is met het Russisch Organiserend Comité in gesprek om het gevaar van ongebruikte stadions en levenloze gebieden na het WK te voorkomen.

Erik Huber, business development director Olie en Gas, geeft zijn visie op de uitdagingen waar we voor staan in het Arctisch gebied en de bijdrage die het Nederlandse bedrijfsleven en kennisinstituten kunnen leveren aan een verantwoorde ontwikkeling. Erik Oostwegel, vice-voorzitter van Royal HaskoningDHV, zal tijdens de CEO rondetafel betrokken zijn bij de discussies met de Russisch president Vladimir Poetin en minister-president Mark Rutte.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions