Clicky


Steven Kruijswijk deelt weer een klap uit in Giro

Steven Kruijswijk deelt weer een klap uit in Giro
24-05-2016 17:16 | Sport | auteur ANP

ANDALO - Steven Kruijswijk heeft zijn koppositie in het algemeen klassement van de Ronde van Italië dinsdag wederom verstevigd. De Brabantse wielrenner van LottoNL-Jumbo pareerde in een nerveuze, korte bergrit naar Andalo alle aanvallen van zijn grootste concurrenten en nam verder afstand van Esteban Chaves en Vincenzo Nibali die de zestiende etappe als nummers twee en drie in het klassement waren begonnen.

Kruijswijk reed met Alejandro Valverde en Ilnoer Zakarin naar de eindstreep in Andalo. De ritzege was voor Valverde, Kruijswijk werd tweede en Zakarin derde.

De concurrentie haalde dinsdag alles uit de kast om de Nederlandse rozetruidrager uit balans te brengen. Al op de eerste klim naar de Passo della Mendola gingen Nibali en Valverde in de aanval, maar zonder succes. Chaves raakte al direct in de problemen en wist niet meer terug te keren.

Nibali

Ook op de klim naar Fai della Paganella hoefde Kruijswijk niet te buigen. Valverde waagde een nieuwe poging maar Kruijswijk kon volgen, evenals Zakarin. Nibali haakte ook af. Het drietal nam een steeds grotere voorsprong. Kruijswijk waagde nog een dappere poging in de sprint om de ritzege, maar Valverde was te sterk.

De rozetruidrager heeft na de rit op dinsdag precies drie minuten voorsprong op de Colombiaan Chaves, de Spanjaard Valverde steeg naar de derde plek, maar won luttele seconden op de leider in het klassement. Zijn achterstand bedraagt 3.23. Nibali was de grote verliezer. Hij incasseerde twee minuten tijdverlies en zakte naar de vierde plaats in de rangschikking.