Clicky


GEODIS en Delta Drone ontwikkelen unieke oplossing voor het inventariseren van magazijnen met drones

GEODIS en Delta Drone ontwikkelen unieke oplossing voor het inventariseren van magazijnen met drones
24-05-2016 11:19 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

VENLO - GEODIS en Delta Drone ontwikkelen samen een geautomatiseerde magazijnvoorraad-oplossing op basis van het gebruik van drones. De eerste levensgrote test, nieuw in de logistieke sector, vindt in mei plaats in een warehouse van GEODIS in de buurt van Parijs. De oplossing kan uiteindelijk worden ingezet in 300 warehouses van GEODIS wereldwijd, wat neerkomt op zes miljoen vierkante meter. 

De oplossing kan real-time tellen en rapporteren en is erop gericht de gehele waardeketen te integreren. Het is bijvoorbeeld in staat om data op te halen en te verwerken in het informatiesysteem (WMS) van GEODIS. De drone is een uniek prototype, ontworpen door de engineering teams van GEODIS en Delta Drone. Het combineert een robot die zich op de grond bevindt - uitgerust met een batterij om te zorgen voor de energie die nodig is om in het magazijn te bewegen - en een quadcopter met hoge-resolutie camera’s. Het systeem is uitgerust met indoor geolocatie-technologie en functioneert geheel zelfstandig in de uren dat het warehouse gesloten is. 

Met deze grote investering toont GEODIS vastberadenheid en het vermogen om te behoren tot de meest innovatieve bedrijven in zijn sector. Na het analyseren van wettelijke beperkingen en de veiligheid van personen en goederen, heeft GEODIS een betrouwbare en productiviteitsverhogende applicatie gekozen uit een aantal mogelijke toepassingen van civiele drones. 

Voor Delta Drone is de mogelijkheid om zijn expertise te delen met GEODIS, wereldwijd marktleider in zijn sector, een belangrijke referentie. Daarnaast zorgt de samenwerking ervoor dat Delta Drone werkzaam kan zijn in de twee belangrijkste markten: Europa en de Verenigde Staten.