Clicky


 


Politie toont noodzaak dragen gordel: Tsjechische vrachtwagenchauffeur volledig in paniek

Politie toont noodzaak dragen gordel: Tsjechische vrachtwagenchauffeur volledig in paniek [+foto]
24-05-2016 11:06 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

RHEINHESSEN(D) - Sinds maandag staat er op de parkeerplaats Wonnegau langs de Duitse A61 een simulator om de noodzaak van het dragen van een gordel in de vrachtwagen te demonstreren. Een Tsjechische vrachtwagenchauffeur zal deze demonstratie niet snel meer vergeten.

In samenwerking met de verkeerspolitie en de Duitse Verkeersveiligheid Organisatie (DVR) kunnen vrachtwagenchauffeurs zelf ondervinden in een simulator hoe belangrijk het is om een gordel te dragen in de vrachtwagen. Uit onderzoek blijkt dat iets meer dan tweederde van de vrachtwagenchauffeurs zijn gordel niet draagt tijdens het rijden.

Wat gebeurt er wanneer een vrachtwagen echter kantelt of tegen een obstakel rijdt? In de simulator kunnen vrachtwagenchauffeur zelf ervaren wat het verschil is met en zonder gordel. In totaal 60 vrachtwagenchauffeurs hebben sinds gisteren al deelgenomen aan de simulatietest en sommige chauffeurs kwamen witjes uit de simulator stappen, meldt de politie.

Een Tsjechische vrachtwagenchauffeur raakte volledig in paniek en klampte zich wanhopig vast in de simulator en begon luidkeels te schreeuwen van ellende. De man was dusdanig in paniek dat de simulatie moest worden afgebroken. Dat hij voortaan een gordel zou dragen was de omstanders wel duidelijk.

Wilt u zelf de simulator eens uitproberen hope belangrijk het is uw gordel te dragen? Dat kan nog tot en met woensdag op de parkeerplaats langs de Duitse A61.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions