Clicky


Koningsdam van Holland America Line komt aan in thuishaven Amsterdam

Koningsdam van Holland America Line komt aan in thuishaven Amsterdam
23-05-2016 10:04 | Haven Nieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Het nieuwste cruiseschip van Holland America Line, het ms Koningsdam, is zaterdag ‘thuisgekomen’ in de Amsterdamse haven. Holland America Line heeft Amsterdam als thuishaven gekozen voor dit schip uit de ‘Pinnacle’-class.

Rond 06:00 uur zaterdagochtend meerde het 297 meter lange schip aan bij de Passenger Terminal Amsterdam. Wethouder Economische Zaken, met haven in haar portefeuille, Kajsa Ollongren, verwelkomde het schip en haar bemanning als locoburgemeester van Amsterdam.

Het ms Koningsdam heeft voor Amsterdam als thuishaven gekozen. Na vandaag zal het schip dit seizoen de stad nog twaalf keer Amsterdam bezoeken. Voor volgend jaar zal zij naar verwachting Amsterdam veertien keer aandoen. Met het ms Koningsdam hoopt Holland America Line Nederlanders meer te enthousiasmeren voor een cruisevakantie.

Dertje Meijer, president-directeur van Havenbedrijf Amsterdam overhandigde zoals de traditie voorschrijft de kapitein van het ms Koningsdam de plaque & key van de stad Amsterdam. Havenbedrijf Amsterdam heeft de ambitie om de bezoekende schepen aan de haven een zelfde Koninklijke service te bieden als het ms Koningsdam haar gasten.

“Wij zijn trots en vereerd dat Amsterdam de thuishaven is van dit prachtige, majestueuze schip. Cruise is heel belangrijk voor onze haven en de regio. Met bijna 100 miljoen aan inkomsten per jaar voor de stad en de omgeving is cruise ook nog eens heel goed voor de werkgelegenheid. Wij doen er alles aan om het ms Koningsdam een koninklijke behandeling te geven bij haar bezoeken aan onze haven.”

Het ms Koningsdam is het veertiende cruiseschip van Holland America Line en een eerbetoon aan koning Willem-Alexander. Het was dan ook zijn vrouw koningin Máxima die vrijdag in Rotterdam het schip heeft gedoopt. Het schip biedt plaats aan 2650 gasten en heeft ruim 1000 bemanningsleden.