Clicky


Bizons worden voor fokprogramma per vliegtuig naar Rusland vervoerd

Bizons worden voor fokprogramma per vliegtuig naar Rusland vervoerd[+foto]
26-03-2013 09:48 | Luchtvracht | auteur de redactie
De luchtvrachtmaatschappij Volgna-Dnepr Airlines kan weer een speciale zending aan haar rijke geschiedenis toevoegen. Deze keer waren het Bizons die op een veilige manier vervoerd moesten worden.

De 30 bizon kalveren werden in speciale containers vervoerd aan boord van een IL-76TD-90VD vliegtuig vanuit Edmonton, Canada naar Yakutsk in Rusland. De dieren werden begeleid door dierenartsen en vertegenwoordigers van de Canadese Elk Island National Park om hun gezondheid en comfort te garanderen tijdens de reis.

De IL-76TD-90VD vlucht werd georganiseerd door de Russische makelaar Aerologic Line, die het Volga-Dnepr vliegtuig charterde in opdracht van het Ministerie van natuur van de Republiek Yakutia.


De dieren nemen deel aan een fokprogramma in Yakutia. De bizon is momenteel een bijna bedreigde diersoort op basis van de International Union for Conservation of Nature lijst.

Eerder in 2006 en 2011, werden 60 kalveren geschonken door de Canadese regering om te helpen de Euraziatische populatie bizons te herstellen. De dieren vestigden goed in hun nieuwe omgeving en dit resulteerde in een succesvol herstel van de populatie.

Een nieuwe levering van bizons vanuit Yakutia is gepland voor 2015.