Transport Online - Zwarte dozen rampvliegtuig toch nog niet gevonden

Zwarte dozen rampvliegtuig toch nog niet gevonden

Zwarte dozen rampvliegtuig toch nog niet gevonden
21-05-2016 20:11 | Ongevallen | auteur ANP

CAÏRO - Reddingsdiensten hebben de twee zwarte dozen van het verongelukte toestel van EgyptAir nog niet gelokaliseerd. Het Egyptische ministerie van Luchtvaart heeft daarover zaterdagmiddag een verklaring afgegeven.

De nieuwszender CBS maakte enkele uren eerder bekend, zich beroepend op informatie 'van de Egyptische regering', dat de dozen wel waren gelokaliseerd. De signalen van de vluchtrecorders zouden zijn opgepikt in de buurt van de plek waar eerder al brokstukken van de Airbus 320 in zee zijn gevonden.

Het is volgens Sherif Fathi, de Egyptische minister van Burgerluchtvaart, extra moeilijk om de zwarte dozen te lokaliseren omdat de Middellandse Zee op de plekken waar wordt gezocht extreem diep is. "Wat ik heb begrepen is dat de diepte daar 3000 meter is.''

Signalen

Daardoor spant het erom of de signalen die door de dozen worden afgegeven opgevangen kunnen worden door detectieapparatuur. "Vooralsnog hebben we geen belangrijke apparaten uit het vliegtuig weten te vinden'', aldus Fathi.

Behalve Egypte nemen Griekenland en Frankrijk aan de zoektocht in de Middellandse Zee naar het vliegtuig deel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions