Transport Online - 'Criminaliteitsstijging in 95 gemeenten'

'Criminaliteitsstijging in 95 gemeenten'

'Criminaliteitsstijging in 95 gemeenten'
21-05-2016 10:16 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - In 95 Nederlandse gemeenten is de criminaliteit het afgelopen jaar toegenomen. Daarmee gaat bijna een kwart van de gemeenten in tegen de landelijke trend van dalende misdaadcijfers. Dat blijkt uit de AD Misdaadmeter 2016, die de krant zaterdag publiceert.

Het betreffen vaak kleinere gemeenten waar de misdaad is toegenomen, met gemiddeld 29.000 inwoners. Gemeenten waar de criminaliteit daalt hebben gemiddeld 48.000 inwoners. In Drenthe liet geen enkele gemeente stijgende criminaliteit zien, in tegenstelling tot Gelderland en Zeeland. In die twee provincies namen de misdaadcijfers het meest toe.

De criminaliteitscijfers in Nederland dalen al enkele jaren, evenals in andere westerse landen. Zo is het aantal straatroven in Nederland de afgelopen drie jaar met 40 procent gedaald.

Amsterdam eindigde wederom bovenaan de lijst van onveilige gemeenten van de AD Misdaadmeter, juist door een toename van het aantal gevallen zakkenrollerij. Ook Maastricht, dat de tweede plaats inneemt, heeft veel last van zakkenrollers.

Veiligste gemeente is het Groningse Ten Boer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions