Clicky

 
Transport Online - Stakingen dreigen in het OV

Stakingen dreigen in het OV

Stakingen dreigen in het OV
21-05-2016 09:57 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Het is niet onverwacht, gezien het magere resultaat van de onderhandelingen over de nieuwe cao in het Openbaar Vervoer. De leden van CNV Vakmensen stemden de afgelopen dagen in meerderheid de uitkomst van die onderhandelingen weg, als zijnde onvoldoende. CNV Vakmensen peilt maandag tot en met woensdag in zogenoemde driekwartvergaderingen de actiebereidheid onder de leden in het OV. Stakingen in het streekvervoer liggen op de loer.

Onderhandelaar Sanne van der Meulen had de uitkomst van de onderhandelingen neutraal voorgelegd aan de leden. “Zij moeten uiteindelijk bepalen of de slotsom van de cao-besprekingen voldoende, dan wel onvoldoende is geweest. En de kans op dit laatste was erg groot. Maar het primaat ligt bij onze leden. Ook in die aanstaande driekwartvergaderingen zullen zij aangeven of het op acties uitdraait. Zo ja, dan zullen we de werkgevers een ultimatum stellen met een laatste kans om tot een tevredenstellend cao-resultaat te komen.”

Van der Meulen zegt heel bewust de weg langs de leden te hebben gevolgd in dit cao-traject. “Natuurlijk wist ik wel dat de uitkomst van de onderhandelingen mager waren. Maar dan kun je wel direct weglopen en ‘staken’ roepen. Maar mijn leden bepalen of ze het voldoende vinden. Zij zijn immers ook degene die ervoor in de remise moeten blijven als het inderdaad ‘staken’ moet worden. Welnu, dat ‘onvoldoende’ is nu in overtuigende meerderheid uitgesproken. Uiterlijk woensdag 25 mei weten we dus ook of het ‘staken’ kán worden. Dat laatste is afhankelijk van hoe werkgevers zullen reageren op ons als dan uitgebrachte ultimatum.”

CNV Vakmensen wil in de cao OV betere afspraken over ontwikkelmogelijkheden van werknemers, over betere werkroosters met inbreng van die werknemers en over vermindering van werkdruk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats