Clicky


'Huidige KLM-topman naar holding Air France-KLM'

'Huidige KLM-topman naar holding Air France-KLM'
22-03-2013 09:46 | Zakelijk Nieuws | auteur de redactie
(Novum) - De huidige president-directeur van KLM Peter Hartman wordt volgend jaar uitvoerend bestuurder van de holding Air France-KLM. Dat stellen bronnen binnen de Nederlandse luchtvaartmaatschappij, schrijft Het Financieele Dagblad vrijdag. Hartman neemt de plaats in van Leo van Wijk, die nu nog de Nederlandse uitvoerende bestuurder is bij het in 2004 gefuseerde bedrijf.

Vorige maand was al bekend gemaakt dat Hartman binnen KLM wordt opgevolgd door oud-minister van Verkeer Camiel Eurlings. Hartman zat in zijn hoedanigheid als KLM-topman al wel als niet-uitvoerend bestuurder in het bestuur van Air France-KLM en zou daarin ook blijven na zijn aftreden als topman.



De Franse krant La Tribune schreef donderdag dat de huidige topman van Air France-KLM, Jean-Cyril Spinetta, negen maanden eerder zijn functie neerlegt dan voorzien, tijdens de komende zomer. Dat zou maandag worden aangekondigd. De huidige directeur van Air France, Alexandre de Juniac, moet zijn opvolger worden, aldus de Franse krant.