Clicky


Neergestoken krantenbezorgster Rotterdam Anita van Dijk overleden

Neergestoken krantenbezorgster Rotterdam Anita van Dijk overleden
20-05-2016 19:47 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - De Schiedamse krantenbezorgster Anita van Dijk, die op vrijdag 13 mei in Rotterdam werd neergestoken, is op 20 mei aan haar verwondingen bezweken. Ze overleed in het ziekenhuis in het bijzijn van haar familie. Ze is 51 jaar geworden, meldt de politie vrijdagavond.

Een onbekende man stak Anita van Dijk op 13 mei 05.15 uur op de Pasteursingel aan de rand van de Rotterdamse wijk Oud-Mathenesse neer en liet haar zwaargewond achter. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, maar haar toestand was en bleef kritiek. De politie formeerde dezelfde dag een Team Grootschalige Opsporing dat met 20 mensen onafgebroken naar de dader zoekt.

Agenten hielden buurtonderzoeken en ondervroegen getuigen en omwonenden. Rechercheurs van de Forensische Opsporing kamden de directe omgeving uit naar sporen en duikers van het arrestatieteam doorzochten het water aan de Pasteursingel. Met posters, bewonersbrieven en op de televisieprogramma’s Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht vroeg de politie aandacht voor dit ernstige misdrijf.

De politie blijft alles op alles zetten om de dader te vinden en doet daarbij een klemmend beroep op iedereen die informatie heeft.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE