Clicky


Ruim honderd kilo hennep en groot geldbedrag in bedrijfspand Vlaardingen gevonden

Ruim honderd kilo hennep en groot geldbedrag in bedrijfspand Vlaardingen gevonden
20-05-2016 17:27 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

VLAARDINGEN - Bij een integrale bedrijfscontrole stuitten medewerkers van onder andere politie en gemeente donderdagochtend in een pand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen op een enorme hoeveelheid hennep. Daarnaast werd een aanzienlijk geldbedrag gevonden. Een 68-jarige Vlaardinger is aangehouden.

Toen de controleurs van de verschillende overheidsinstanties rond 11:00 uur aankwamen bij het pand, stond de deur open. Er leek niemand aanwezig te zijn. Ze gingen naar binnen en zagen vrijwel direct een tasje liggen met daarin stapels bankbiljetten. Bij een verdere zoeking vonden ze zakken vol henneptoppen en fijngemalen hennep, en verschillende materialen die vaak worden gebruikt bij de verwerking van hennep. Ook troffen ze alsnog een man aan in het pand, een 68-jarige Vlaardinger. Hij is aangehouden, meldt de politie.

Het wegen van de tientallen zakken met hennep kostte enige tijd, maar uiteindelijk bleek het te gaan om in totaal bijna 108 kilo. De drugs, met een waarde van ruim twee ton, en het andere productiemateriaal zijn vernietigd. Het geld is in beslag genomen, net als vijf voertuigen waaronder een quad en een motor. Het onderzoek wordt voortgezet.