Transport Online - Wrakstukken en lichaamsdeel EgyptAir gevonden

Wrakstukken en lichaamsdeel EgyptAir gevonden

Wrakstukken en lichaamsdeel EgyptAir gevonden
20-05-2016 13:28 | Ongevallen | auteur ANP/RTR

CAÏRO - Bij de zoektocht naar het verdwenen passagiersvliegtuig van EgyptAir zijn vrijdag een lichaamsdeel, wrakstukken en bagage gevonden. Ook een deel van een vliegtuigstoel is gevonden, meldde de Griekse minister van Defensie vrijdagmiddag.

De Egyptische marine trof bijna 300 kilometer ten noorden van Alexandrië resten aan van de Airbus A320, die 66 mensen aan boord had. De marine zoekt nog naar de zwarte dozen van het toestel, die duidelijkheid kunnen scheppen over de oorzaak van de crash. Het water in de Middellandse Zee is in het betrokken gebied soms wel 3 kilometer diep.

Het toestel met vluchtnummer MS804 verdween in de nacht van woensdag op donderdag van de radar tijdens een vlucht van Parijs naar Caïro. De Franse en Egyptische autoriteiten houden rekening met meerdere scenario's. Het toestel kan door een technisch mankement zijn neergestort. Ook een zelfmoordactie van een bemanningslid of een terreurdaad kunnen ten grondslag liggen aan de crash.

Medewerkers van het Franse onderzoeksbureau voor de burgerluchtvaart BEA en van vliegtuigfabrikant Airbus zijn vrijdag naar Egypte gereisd om te helpen bij het onderzoek.

Donderdagmiddag meldde de Griekse staatstelevisie al dat een Griekse oorlogsbodem wrakstukken van de MS804 had gevonden. Dat bleek later onjuist.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions