Transport Online - Werknemers UTi en DSV Air & Sea eisen acceptabel sociaal plan

Werknemers UTi en DSV Air & Sea eisen acceptabel sociaal plan

Werknemers UTi en DSV Air & Sea eisen acceptabel sociaal plan
20-05-2016 11:00 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

DSV nam eerder dit jaar het bedrijf UTi over. In Nederland beginnen de consequenties van deze wereldwijde overname zich af te tekenen.

In Nederland verliezen meer dan twintig werknemers bij zowel DSV Air & Sea en UTi hun baan. Vele anderen worden geconfronteerd met een verhuizing van hun werkplek en mogelijk wijzigen ook veel functies en functieniveaus.

Dinsdag 17 en woensdag 18 mei hielden de vakbonden werknemersbijeenkomsten in Amsterdam en Rotterdam. Om te horen wat de wensen van werknemers zijn met betrekking tot een mogelijk sociaal plan.

Werknemers van UTi kwamen in groten getale opdagen en besloten tot een handtekeningenactie, omdat zij niet te spreken zijn over het niveau van een sociaal plan zoals DSV dat aan de vakbonden schetste. Ook de collega's van DSV Air & Sea worden opgeroepen hun handtekening te plaatsen; ook hun werkplekken zijn niet zeker (de ontslagen vallen immers na samenvoeging van beide bedrijven).

De vakbonden voelen zich gesteund door deze werknemersactie en roepen DSV op haar eerder idee omtrent de contouren van een sociaal plan te heroverwegen. Maandag 23 mei wordt overleg gevoerd met het logistiek bedrijf en zullen de handtekeningen worden aangeboden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,669
Diesel1,281

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions