Transport Online - OR ProRail kritisch over aanhalen teugels

OR ProRail kritisch over aanhalen teugels

OR ProRail kritisch over aanhalen teugels
19-05-2016 19:11 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Er is geen bewijs dat het echt nodig is om ProRail te hervormen. Dat zegt de ondernemingsraad van de spoorbeheerder donderdag. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur) wil de teugels aanhalen na het debacle met de Fyra-trein. De OR noemt het "raar en onbegrijpelijk’’ dat ze dat wil doen "zonder dat nut en noodzaak is aangetoond’’.

De ondernemingsraad had eerder donderdag een gesprek met Dijksma. ProRail is nu een zelfstandig bedrijf, met de staat als enige aandeelhouder, maar zou een publieke organisatie moeten worden. De precieze vorm wordt nog onderzocht. "Het is een ingrijpend besluit. Dat moet je echt alleen doen als je er echt van overtuigd bent dat het een goed besluit is. Daar moet een goed onderzoek aan ten grondslag liggen. Maar dat is er niet, voor zover wij hebben kunnen achterhalen’’, zegt OR-voorzitter Godelieve Kok.

De ondernemingsraad zegt ook Dijksma nu al de middelen heeft om ProRail direct aan te sturen. Een hervorming is daarvoor dus niet nodig.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions