Clicky


Agent mishandeld tijdens aanhouding in Lisse

Agent mishandeld tijdens aanhouding in Lisse
19-05-2016 17:28 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

LISSE - Een Lissenaar heeft op de Rooversbroekdijk in Lisse een agente mishandeld toen zij hem aanhield voor de diefstal van een auto en een scooter. De diefstallen vonden plaats op de kruising van de Rooversbroekdijk en de 2e Poellaan.

De man uit Lisse reed op zijn motor op de Rooversdijk en raakte door nog onbekende oorzaak van de weg. De motor kwam in een sloot terecht. De Lissenaar ging te voet verder richting het centrum van Lisse en probeerde even verderop een scooter te stelen door de bestuurder eraf te duwen. Ook intimideerde hij een 50-jarige bestuurster uit Sassenheim om haar de auto afhandig te maken. Ze rende weg en vroeg omwonenden om hulp, meldt de politie.

De alarmeerde de politie trof de verdachte, een man van 40 jaar uit Lisse, op de Rooversdijk, ook vonden zij de motor. Toen agenten de verdachte aanhielden sloeg hij een agente in het gezicht. Zij raakte lichtgewond en heeft aangifte van mishandeling tegen de 40-jarige gedaan. Hij zit nog vast en wordt verhoord. Zijn rijbewijs bleek enkele dagen eerder ingevorderd te zijn.