Transport Online - Hogere omzet biedt luchtvaart betere vooruitzichten

Hogere omzet biedt luchtvaart betere vooruitzichten

Hogere omzet biedt luchtvaart betere vooruitzichten
20-03-2013 12:07 | Luchtvracht | auteur de redactie
(Novum) - De luchtvaartindustrie wereldwijd draait hogere omzetten en zal daardoor dit jaar een beter resultaat boeken dan in december werd geraamd. Die verwachting spreekt de internationale luchtvaartorganisatie IATA woensdag uit.

Zowel de nettowinst als de nettomarge neemt hierdoor bescheiden toe. De winst stijgt volgens de vooruitzichten van IATA naar 10,6 miljard dollar (8,2 miljard euro). De marge neemt toe van 1,3 naar 1,6 procent. De omzet stijgt door een blijvend hoge vraag naar passagiersvluchten en een voorzichtig toenemende vraag naar vrachtvluchten.

De vooruitzichten per regio zijn over het algemeen positief, behalve in Europa. De omzetverwachting voor die regio is volgens IATA maar iets toegenomen. Bovendien ondervinden luchtvaartmaatschappijen hier de meeste hinder van de crisis in de eurozone. Azië is de regio waar de meeste groei wordt verwacht.

IATA plaatst het verbeterde vooruitzicht wel in perspectief. Maatregelen die op nationaal niveau worden genomen, kunnen roet in het eten gooien. Zo gaat de belasting op passagiersvluchten in Groot-Brittannië, de hoogste ter wereld, per 1 april verder omhoog.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions