Transport Online - 'Wrakstukken verdwenen EgyptAir MS804 gevonden [foto+video]'

'Wrakstukken verdwenen EgyptAir MS804 gevonden '

'Wrakstukken verdwenen EgyptAir MS804 gevonden [foto+video]'
19-05-2016 16:41 | Ongevallen | auteur ANP/RTR

ATHENE - Bij de zoektocht naar de donderdagmorgen van de radar verdwenen Egyptische Airbus zijn ten zuidoosten van Kreta voorwerpen op zee gezien. De Griekse autoriteiten spreken van grote plastic voorwerpen, vliegtuigonderdelen en twee reddingsvesten, naar het zich laat aanzien afkomstig van het vermiste vliegtuig.

Aan de zoektocht doen behalve Egypte en Griekenland ook Frankrijk en de VS mee. Vrachtschepen zijn gesommeerd te helpen zoeken.

De wrakstukken drijven naar schatting 350 kilometer ten zuidoosten van Kreta. Dat is ook het gebied waar eerder op donderdag een signaal is opgemerkt dat door vliegtuigapparatuur zou zijn uitgezonden. De piloten van de verdwenen Airbus van EgyptAir repten niet over problemen toen ze boven het eiland Kea met de Griekse luchtverkeersleiding spraken. Ze beantwoordden geen oproepen meer toen ze even later het Griekse luchtruim verlieten.

Het vliegtuig, een EgyptAir Airbus A320 met vluchtnummer MS804, vloog van Parijs naar Caïro en verdween met 66 mensen aan boord kort nadat het op een hoogte van ruim 11 kilometer hevig ging zwenken. Het stortte even later in zee. Onder de 56 passagiers waren dertig Egyptenaren en vijftien Fransen. Nederlanders waren niet aan boord.

De Franse president François Hollande zei dat er mogelijk een ongeluk is gebeurd of mogelijk terrorisme in het spel is. De Egyptische premier Sherif Ismail beklemtoonde dat het nog veel te vroeg is om over de oorzaak te speculeren. Het vliegtuig vertrok woensdagavond om 23.09 uur van de Parijse luchthaven Roissy-Charles de Gaulle. Daar is een onderzoek gestart om te zien of zich er verdachte zaken rond het vertrek van het toestel hebben afgespeeld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions