Clicky


Piloten horen Nederlandstalige muziek door piraten

Piloten horen Nederlandstalige muziek door piraten
19-03-2013 16:17 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Twee etherpiraten uit Steenwijk zijn afgelopen week uit de lucht gehaald omdat ze de communicatie tussen piloten verstoorden. Piloten boven België en Duitsland die met de luchtverkeersleiding wilden praten hoorden in plaats van hun collega's Nederlandstalige muziek en ruis. Dat meldt Agentschap Telecom, dat de piratenzender platlegde.

Het agentschap had klachten gekregen van de Belgische luchtvaartautoriteiten en Groningen Airport Eelde. Daarbij ging het om vliegtuigen die naar Brussel vlogen. Via een meetnet en peilauto's konden inspecteurs van het agentschap de specifieke plek waarvandaan de piraten uitzonden achterhalen.

Het aangetroffen tweetal bleek los van elkaar het luchtverkeer te verstoren. Een van de etherpiraten was minderjarig en kreeg daarom alleen een waarschuwing. De tweede piraat bleek al vaker met het agentschap in aanraking te zijn geweest vanwege het illegaal gebruik van FM-frequenties. De man heeft zijn apparatuur vrijwillig afgestaan en krijgt daarnaast een sanctie van het agentschap.