Clicky

 
Transport Online - Opnieuw winstjaar voor FloraHolland

Opnieuw winstjaar voor FloraHolland

Opnieuw winstjaar voor FloraHolland
19-05-2016 11:53 | Bedrijfsresultaten | auteur ANP

AALSMEER - Royal FloraHolland heeft vorig jaar voor het tweede jaar op rij winst behaald. Het resultaat na belastingen kwam zelfs iets hoger uit dan een jaar eerder. 's Werelds grootste internationale handelsplatform voor bloemen en planten profiteerde van lagere personeelskosten en de verkoop van vastgoed. Ook werd er minder geïnvesteerd.

De nettowinst van FloraHolland kwam uit op 12 miljoen euro, tegen 9,6 miljoen in 2014. "Mensen blijven genieten van mooie bloemen en trendy planten in hun huis, tuin of op balkon'', stelt topman Lucas Vos in een toelichting. "Onze kwekers en hun klanten kijken over het algemeen dan ook terug op een goed jaar.''

Het jaar 2015 werd afgesloten met een verkoopplus van 1,4 procent tot ruim 4,6 miljard. Kwekers kregen gemiddeld een 0,9 procent hogere prijs voor hun bloemen en planten. Vooral met rozen, tulpen en chrysanten werden goede zaken gedaan. Ook de orchidee en de hortensia scoorden goed.

FloraHolland haalt zijn omzet de laatste jaren steeds meer uit directe verkoop tussen kweker en handelaar, zonder tussenkomst van de veiling. De hoeveelheid bloemen en planten die daadwerkelijk via de veilingklok wordt verkocht is al een tijdje aan het teruglopen. In 2013 schreef het bedrijf nog rode cijfers, vooral veroorzaakt door kosten van een grote reorganisatie die tweehonderd medewerkers hun baan kostte.

De onderneming zet nu onder meer in op het aanboren van nieuwe markten. Het streven is om in 2020 via een speciaal World Flower Exchange-platform 1 miljard euro om te zetten. Het bedrijf ziet China vooral als belangrijke markt. De omzet daar moet groeien naar 200 miljoen euro. "Made in Holland, daar zijn Chinezen dol op. Dit jaar verwachten we 10 miljoen euro om te zetten'', aldus topman Vos

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden