Transport Online - Tiental MAN-trucks voor G.SNEL

Tiental MAN-trucks voor G.SNEL

Tiental MAN-trucks voor G.SNEL
19-05-2016 10:19 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

WOERDEN - G.SNEL in Woerden heeft wegens uitbreiding van de werkzaamheden geïnvesteerd in tien nieuwe MAN-trucks. De nieuwe MAN TGS 18.400 4x2 BLS trekkers zijn bijzonder compleet uitgerust en voorzien van ruime LX-slaapcabines.

G.SNEL in Woerden is gespecialiseerd in de fijnmazige distributie in de Benelux met onder meer 24-uurs leveringen en nachtdistributie. Dat betekent een intensieve inzet van het materieel, met name voor de voertuigen die zowel overdag als in de nachtdistributie hun werk doen.

”Wij zetten een aantal voertuigen rond de klok in met meerdere chauffeurs. Om zo flexibel mogelijk te zijn bij de inzet van voertuigen hebben we gekozen voor een ‘standaard G.SNEL’ specificatie met een LX-slaapcabine met hoog dak. Dat geeft extra ruimte en comfort aan boord en dat motiveert onze chauffeurs. Om die reden is er ook gekozen voor een luxe chauffeursstoel en een uitgebreide geluidsinstallatie."

Vlakke organisatie

Aan het woord is Ronald Visscher, operationeel directeur bij G.SNEL. "Wij hebben in ons wagenpark een groot aandeel MAN-trucks, maar we werken ook met andere merken. Vorig jaar hebben we een uitvoerige Euro-6 test gedaan met vijf merken. Daarbij keken we naar het brandstofverbruik, het comfort, het kostenplaatje en uiteraard naar onze ervaringen uit het verleden. Toen we alle sommetjes gemaakt hadden kwamen we weer bij MAN Trucks uit. Dat was een optelsom van alle verschillende factoren. Een hele belangrijke daarin was de relatie met MAN-trucksdealer Van Leeuwen Truckservice in Waddinxveen. Wij herkennen daar een zelfde soort vlakke organisatie als bij G.SNEL en daar voelen we ons goed thuis bij."

Efficiënt line

G.SNEL koos voor de ‘EfficientLine’-uitvoering voor een optimaal resultaat. "Deze uitvoering bewees tijdens onze testen een optimale mix te zijn van alle criteria die wij van belang achten. Een uitzondering daarop is de zonneklep. Die hoort eigenlijk niet bij de ‘Efficientline’ uitvoering, maar de chauffeurs geven aan dat ze het een belangrijke voorziening vinden. Wij zijn er van overtuigd dat de truck met een tevreden chauffeur nóg beter presteert, vandaar die zonneklep."

G.SNEL rijdt lang met de trucks, soms tot 1,5 miljoen kilometer. ”Wij doen het meeste onderhoud zelf en voor ons werkt dat prima. Wij worden daarin uitstekend ondersteund door Van Leeuwen Truckservice met raad en daad, onderdelen en soms zelfs met een monteur ‘aan huis’ bij ons in de werkplaats."

Totaalpakket

In totaal zet G.SNEL rond de 130 trekkende eenheden in waarvan een deel in 24 uur inzet. Naast distributie in de Benelux biedt G.SNEL logistieke diensten aan zoals warehousing, containerlossing, orderpicking en value added logistics. Het totale dienstenpakket in combinatie met de centrale ligging in Woerden zorgen voor een sterke groei van het bedrijf. Voor een deel wordt die groei opgevangen door inzet van de nieuwe MAN-trekkers die allemaal een toelating hebben om als LZV te worden gebruikt.

Visscher: ”We verwachten in de toekomst meer met LZV-combinaties te gaan werken voor extra capaciteit, maar ook meer met citytrailers met het oog op de fijnmazige distributie. Feit is dat er nog veel groei zit in het distributiesegment."

Foto's

 • Vydraulics
  Vydraulics
 • Van Helden
  Van Helden
 • Van Helden
  Van Helden
 • J.Roeland
  BABINSKI

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen