Clicky


Contargo ondersteunt NABU als rivierbeschermheer

Contargo ondersteunt NABU als rivierbeschermheer
19-05-2016 09:48 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

MANNHEIM - Sinds 1 mei ondersteunt de Contargo-groep als rivierbeschermheer het werk van de stichting Natuurbescherming in Duitsland (NABU). De onderneming doneert de 10.000 euro die ze vorig jaar als winnaar van de Eco Performance Award ontving.

"Als intensieve gebruiker van de Europese vaarwegen, met name de Rijn, hebben wij besloten om het prijsgeld van de Eco Performance Award in een beschermheerschap te investeren", aldus Heleen Scharroo, operations manager van Contargo Waterway Logistics.

"Wij dragen hiermee ons steentje bij aan het natuurherstel langs druk bevaren rivieren. Zo zijn in de Rijn in het verleden oude rivierarmen opnieuw verbonden met de hoofdstroom. Vaarwegen en duurzaamheid in één project: dat past bij Contargo."

Betrokkenheid op veel plaatsen

Met de sponsoring ondersteunt Contargo NABU bij haar inspanningen om natuur en milieu duurzaam te beschermen. 14 dochterondernemingen van Contargo op 30 locaties nemen in eerste instantie gedurende twee jaar het beschermheerschap op zich.

Naast de Eco Performance Award in 2015 ontving Contargo in 2016 nog een tweede milieuprijs: de Captain Eco Award 2015. De onderneming kreeg deze prijzen voor haar geïntegreerde duurzaamheidconcept. Een overzicht van de duurzame activiteiten van de Contargo-groep vindt u in het duurzaamheidsrapport van 2014. De editie van 2016 verschijnt waarschijnlijk komende zomer.

Met een jaarlijks transportvolume van 2,3 miljoen TEU behoort Contargo tot de grote logistieke containernetwerken in Europa. Contargo integreert het containervervoer tussen de westelijke zeehavens, de Duitse Noordzeehavens en het Europese achterland. De onderneming heeft in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Tsjechië 25 containerterminals.

Op zeven locaties in Duitsland, Nederland en België is Contargo met een kantoor vertegenwoordigd. Bovendien exploiteert de onderneming eigen scheeps- en spoorlijnen. De 868 medewerkers realiseerden in 2015 een jaaromzet van 405 miljoen euro.