Clicky


Binnenvaart Kredietunie Nederland financiert eerste schip

Binnenvaart Kredietunie Nederland financiert eerste schip
19-05-2016 09:42 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Woensdag 18 mei is de eerste hypothecaire financiering verstrekt door de Binnenvaart Kredietunie Nederland (BKN). De heer Trouborst, lid van de BKN, koopt hiermee de m.s. Nassau (ex-Meetjesland).

m.s. Nassau

De hypotheek is verstrekt voor de aankoop van de m.s. Nassau door de heer Trouborst. De m.s. Nassau is een droge lading schip, maar er kan ook zand en grind mee vervoerd worden. De heer Trouborst is een jonge ondernemer die van plan is om overal heen te gaan varen waar het schip kan komen. Met de lage kruiplijn van het schip zijn er weinig vaarwegen die beperkingen opleveren voor het schip en de schipper. 

Binnenvaart Kredietunie Nederland

Een kredietunie is een coöperatie van ondernemers in een regio of sector, gericht op het onderling verstrekken en verkrijgen van krediet.

De BKN is zo’n coöperatie en verschaft leden toegang tot financiering. Het is op dit moment erg lastig om de relatief kleine kredieten bij een bank te krijgen. Aan de andere kant is het aantal beleggingsmogelijkheden voor (oud) ondernemers met beschikbare middelen beperkt. In de BKN komen die twee mogelijkheden samen. Daarnaast wordt de solidariteit in de sector versterkt, doordat leden geld inleggen dat aan andere leden wordt verstrekt om een schip te financieren. Ook coachen kredietgevende leden kredietnemende leden.

Er zijn nog veel meer ondernemers in de sector zoals de heer Trouborst die op zoek zijn naar financiering. Op dit moment zijn er al vier zeer kansrijke aanvragen in behandeling bij de kredietunie.