Transport Online - Passagiersvliegtuig EgyptAir MS804 van radar verdwenen

Passagiersvliegtuig EgyptAir MS804 van radar verdwenen

Passagiersvliegtuig EgyptAir MS804 van radar verdwenen
19-05-2016 08:46 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

CAÏRO (ANP) - Een passagiersvliegtuig van EgyptAir is van de radar verdwenen, meldt de luchtvaartmaatschappij donderdag vroeg op Twitter. De Airbus 320 was woensdagavond 23.09 uur vertrokken vanaf het vliegveld Charles de Gaulle in Parijs. Vanaf daar was het toestel op weg naar Caïro. Het vliegtuig met vluchtnummer MS804 heeft 69 mensen aan boord, onder wie tien crewleden.

Volgens EgyptAir zou het toestel net het Egyptische luchtruim zijn ingevlogen toen het tussen Kreta, Cyprus en de Egyptische noordkust verdween. Het vliegtuig vloog op een hoogte van 11,280 meter. Rond 02.45 uur (lokale tijd) verdween de Airbus van de radar.

Het is niet duidelijk wat er gebeurd is. Reddingsteams zijn onderweg naar het gebied in de Middellandse Zee om het vliegtuig te zoeken. De Egyptische minister van Luchtvaartzaken heeft een bezoek aan Saudi-Arabië afgebroken en is teruggekeerd naar Caïro.

Of er Nederlanders aan boord van het vermiste toestel zijn, kon een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag nog niet zeggen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,675
Diesel1,279

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions