Onderzoek: Bedrijven tevreden over binnenvaart

Onderzoek: Bedrijven tevreden over binnenvaart
18-05-2016 17:12 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Bedrijven in Nederland zijn tevreden over de kwaliteit van de binnenvaart. Dit blijkt uit onderzoek onder de leden van verladersorganisatie EVO. Het onderzoek vormde tevens de basis voor de eerste EVO-Binnenvaartprijs. De bij EVO aangesloten bedrijven kozen Wijgula tot beste binnenvaartonderneming en NPRC tot best presterende logistiek dienstverlener in de binnenvaart.

Stefan Meeusen (NPRC), Thijs Aarten en Norbert Meixner (Wijgula) ontvingen de prijs vanmiddag uit handen van EVO-voorzitter Chris Bruggink.

Binnenvaartprijs

In opdracht van EVO onderzocht de Erasmus Universiteit Rotterdam op basis van zestien criteria hoe bedrijven de dienstverlening in de binnenvaart beoordelen. De ondervraagde handelaren en producenten gaven aan vooral te letten op veiligheid, boekingsbetrouwbaarheid en de beschikbare laadcapaciteit. Hoewel de resultaten dicht bij elkaar lagen, scoorde Wijgula het hoogst op deze punten. Aarten en Meixner van Wijgula gaven aan ‘vereerd’ te zijn.

"Als Nederlandse binnentankvaartrederij met inmiddels 94 jaar vervoerservaring, is en blijft het ons streven om door een betrouwbare en klantgerichte dienstverlening een langdurige samenwerking met onze klanten op te bouwen en te onderhouden."

Ook Meeusen van NPRC zei vereerd te zijn: "Elke dag weer werken wij samen met onze klanten aan innovatie, duurzaamheid en het optimaliseren van de logistieke keten. Om daarvoor op deze manier beloond te worden, is prachtig."

Markt

Een grote meerderheid van de ondervraagde bedrijven gaf aan tevreden te zijn over de huidige kwaliteit in de binnenvaart. Vooral als zij nauw samenwerken met enkele geselecteerde bevrachters en schippers. Door het opbouwen van vertrouwen en het maken van duidelijke afspraken met vertrouwde partners is de kwaliteit van de service hoger dan bij het steeds wisselen van partners – zoals ook blijkt bij beide prijswinnaars.

Tegelijkertijd concludeerden veel bedrijven dat de binnenvaartsector te weinig nieuwe ideeën ontwikkelt om de dienstverlening te verbeteren. Een duurzamere binnenvaart zou bedrijven bijvoorbeeld kunnen doen besluiten om goederenstromen te verplaatsen van de weg naar het water.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 20 mei t/m zondag 26 mei

Alle Rijverboden