Clicky


Milieuprestaties van XPO Logistics erkend met Label 'Objectif CO2' voor milieuvriendelijk transport

Milieuprestaties van XPO Logistics erkend met Label 'Objectif CO2' voor milieuvriendelijk transport
18-05-2016 11:17 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

LYON - XPO Logistics heeft vandaag het label “Objectif CO2” toegekend gekregen door het Franse Ministerie voor Milieu en het Franse Agentschap voor Milieu en Energiebeheer (ADEME). Het label erkent 14 transportbedrijven die uitmuntende resultaten hebben behaald bij de beheersing en de vermindering van hun CO2‑uitstoot.

Het label “Objectif CO2” onderstreept de jarenlange ambitie van XPO Logistics om een milieuvriendelijk beheer van de CO2-voetafdruk tot stand te brengen. XPO Logistics werkt sinds 10 jaar nauw samen met ADEME en fungeert daarbij als proefterrein voor oplossingen op technologisch en organisationeel gebied. Het bedrijf is sinds 2008 een van de ondertekenaars van het handvest “Objectif CO2”, een vrijwillige verbintenis voor een duurzaam milieu.

De door XPO Logistics aangetoonde prestaties voor het verkrijgen van het label werden bevestigd door een onafhankelijke audit van 2.176 motorvoertuigen, ofwel het gehele Franse wagenpark van XPO Logistics (exclusief speciale voertuigen). In 2014 was de totale gemeten CO2-prestatie van het bedrijf 60,62 gCO2/t.km t.o.v. een referentiewaarde van 91,49 gCO2/t.km. Als onderdeel van het constant streven naar een milieubewuste bedrijfsvoering heeft XPO Logistics voor 2016-2018 een milieuplan uitgewerkt met acties op de volgende gebieden: chauffeurs, trucks, brandstof en vervoersstroombeheer.

Luis Angel Gomez, Managing Director Transport Solutions for Europe bij XPO Logistics, verklaart: “Wij zijn trots op dit Label CO2, als erkenning van de goede milieuprestaties van onze transportactiviteiten. Label CO2 is een zinvol instrument waarmee klanten de meest milieubewuste leveranciers van transportdiensten over alle industriebranches kunnen identificeren.”