Clicky


DHL opent Life Science Competence Center op Schiphol

DHL opent Life Science Competence Center op Schiphol
17-05-2016 16:20 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

SCHIPHOL - DHL Global Forwarding, de lucht- en zeevrachtspecialist van DHL, neemt op Schiphol een nieuw logistiek centrum voor life science- en healthcare-producten in gebruik. Het nieuwe zogenaamde Life Science Competence Center is gelegen naast de luchthaven op bedrijventerrein Schiphol-Zuidoost.

Het fungeert als een hub voor het transport, de transportvoorbereiding, de tijdelijke opslag en de transport-follow-up van actief en passief temperatuurgecontroleerde farmaceutische, medische en aanverwante producten. Het complex beslaat 1000 m2 en heeft een investering gevergd van 1 miljoen euro. In het centrum werken 14 speciaal opgeleide logistieke specialisten.

Met de opening wordt één van de grootste en modernste centra in zijn soort binnen de transportsector in Nederland in gebruik genomen. Er zijn 100 palletplaatsen in de temperatuurrange van 2-8°C beschikbaar en 300 posities in de range van 15-25°C. Er is een speciale temperatuurgecontroleerde laad- en losruimte, met een loading dock geschikt voor het laden en lossen van zowel  ULD’s als pallets.

Actief gekoelde containers kunnen worden geladen en dry-ice kan worden aangevuld. De ruimtes zijn voorzien van temperatuur- en vochtigheidssensoren die onmiddellijk alarm slaan als de omstandigheden afwijken van de vastgestelde parameters. Verder voldoet het centrum aan de hoogste veiligheidsnormen en aan alle Europese richtlijnen die gelden voor dergelijke transport- en opslagfaciliteiten.

De diensten die de forwarding divisie van DHL in het nieuwe Competence Center kan bieden sluiten aan op de behoeften van het  groeiend aantal klanten dat wereldwijde end-to-end oplossingen zoekt voor temperatuurgecontroleerd transport. Het centrum sluit ook aan op de DHL Thermonet-service, waarmee temperatuurgevoelige luchtvrachtzendingen worden geregeld. DHL Thermonet zorgt voor een continu zicht op de temperatuur van een zending gedurende de gehele de supply chain, met proactieve monitoring en eventuele interventie op vooraf bepaalde contactmomenten en werkt met RFID- SmartSensor-technologie.

“De medische en life-science-sector wordt door steeds strengere eisen gereguleerd, die verder gaan dan GMP & GSP (Good Manufacturing Practice en Good Storage Practice). Tegelijkertijd, brengt het omgaan met zeer gevoelige farmaceutica nieuwe complexiteit aan in de supply chain, omdat de producten specifieke toleranties hebben en bovendien een hoge waarde vertegenwoordigen", benadrukt Nigel Wing, Global Head Life Sciences & Healthcare, DHL Global Forwarding.

"De accommodatie is een gecertificeerd DHL Thermonet station en voldoet daarmee aan de hoge eisen van kwaliteit die de life-science-industrie stelt. Met zijn strategische ligging op de luchthaven Schiphol, versterkt dit nieuwe competentiecentrum daarmee ons wereldwijde temperatuurgecontroleerde netwerk."