Primagaz en Pitpoint vormen nieuwe Joint-venture om de LNG markt verder actief te ontwikkelen

Primagaz en Pitpoint vormen nieuwe Joint-venture om de LNG markt verder actief te ontwikkelen
17-05-2016 10:55 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

Primagaz Nederland BV en PitPoint Clean Fuels hebben een overeenkomst getekend voor de overname van 50% van de aandelen van PitPoint LNG door Primagaz. De hiermee gevormde nieuwe joint venture zal zich volledig richten op de exploitatie van LNG voor de transport en marine markt. Beide bedrijven brengen hun eigen expertise in om zo een nieuw, toekomst-zeker en betrouwbaar bedrijf te vormen dat zich specialiseert in de uitbouw van de huidige LNG activiteiten van beide spelers.

De joint venture zal de markt bedienen initieel onder de naam PitPoint LNG en heeft als ambitie op korte termijn het bouwen van vijf LNG truckstations in de Benelux en twee bunkerstations voor de binnenvaartsector. Op de middellange termijn is het doel minimaal tien truckstations samen te ontwikkelen.

De inbreng van PitPoint zal zich vooral focussen op de bouw, het onderhoud en de exploitatie van de LNG stations, zoals het LNG station in Zwolle dat recent al in een nieuw jasje gestoken werd.

"Onze jarenlange ervaring met deze bedrijfszekere en milieuvriendelijke energie maakt dat wij vanuit PitPoint perfect geplaatst zijn om stations op de meest efficiënte manier te bouwen en te exploiteren en te zorgen dat we hier duidelijke schaalvoordelen opbouwen in samenwerking met Primagaz", zegt Erik Kemink, CEO van PitPoint.

Primagaz NL brengt dan weer heel wat expertise in met betrekking tot sourcing, handling en distributie van LNG.

"Ons uitgebreid netwerk van distributiemiddelen en leverpunten hebben er voor gezorgd dat we als SHV Energy een leidende rol in Europa hebben als het gaat om de fijnmazige (dicht bij de eindgebruiker) distributie van LNG.  We bedienden PitPoint LNG reeds en de overlap in cultuur en gedeelde lange termijn visie hebben er toe geleid dat we samen deze groeiende markt verder willen ontwikkelen", zegt Maarten Bijl, CEO van Primagaz Benelux.

"LNG is een betrouwbare, stille en schonere brandstof en wij geloven dan ook sterk in de groei van deze brandstof voor de zware transportsector. De LNG markt heeft nu, wellicht meer dan ooit, een lange termijn visie nodig die voor de ontwikkeling van de infrastructuur garant staat. De compatibiliteit van onze beide organisaties zorgt ervoor dat PitPoint LNG uitstekend gepositioneerd is een belangrijke rol in deze markt te vervullen", besluiten de beide CEO’s.

De Joint-venture is aangemeld bij de Europese Commissie en beide bedrijven verwachten het goedkeuringsproces op korte termijn positief af te ronden.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden