Clicky


Nederlands schip de 'Ireen' loopt vast op Rijn door dronken schipper

Nederlands schip de 'Ireen' loopt vast op Rijn door dronken schipper [+foto]
16-07-2013 11:03 | Overtredingen | auteur de redactie
BACHARACH - Op de Rijn is in de nacht van zondag 14 juli op maandag 15 juli een Nederlands tankschip vastgelopen. De 110 meter lange 'Ireen' was geladen met 2000 ton methanol en was onderweg naar Birsfelden in Zwitserland. Tijdens een ademtest bleek dat de kapitein te diep in het glaasje had gekeken.

Maandagmiddag heeft een ander schip de volledige lading van de tanker overgenomen en kon de 'Ireen' los gesleept worden. Tijdens het overpompen moest het scheepvaartverkeer op de Rijn volledig stilgelegd worden.

De 'Ireen' raakte slechts licht beschadigd en er raakten ook geen mensen gewond. De 'Ireen' kon op eigen kracht weer haar weg vervolgen. Echter omdat de kapitein maandagmiddag nog steeds onder invloed van alcohol was mocht hij niet verder varen. Daarnaast kreeg de kapitein een boete van € 700.

Een vervangend kapitein die aan boord van het schip was heeft de 'Ireen' naar Bingen gevaren. Daar blijft het schip tot dinsdag wachten op een nieuwe kapitein voor de verdere reis, meldt de Duitse politie.

Een foto van het vastgelopen schip vindt u hier