Transport Online - FedEx heeft bijna 90 procent TNT in handen

FedEx heeft bijna 90 procent TNT in handen

FedEx heeft bijna 90 procent TNT in handen
14-05-2016 10:31 | Financieel | auteur ANP

MEMPHIS/HOOFDDORP - De Amerikaanse pakketvervoerder FedEx heeft bijna 90 procent van zijn Nederlandse branchegenoot TNT in handen. Dat maakten de twee bedrijven bekend in een gezamenlijke verklaring.

FedEx bezit na het sluiten van de aanmeldingstermijn in totaal 88,4 procent van de aandelen TNT. Het concern zal niet later dan 19 mei bekendmaken of het bod op TNT gestand wordt gedaan.

In april vorig jaar bleek dat FedEx zijn branchegenoot wilde overnemen, in augustus werd het bod formeel gelanceerd. FedEx betaalt 8 euro per aandeel, waarmee TNT wordt gewaardeerd op 4,4 miljard euro. De aanmeldingstermijn werd overigens enkele keren verlengd, vanwege mededingingsonderzoeken.

Onlangs ging ook het Chinese ministerie van Handel onvoorwaardelijk akkoord met de deal, waardoor FedEx alle vergunningen binnen had die nodig waren om TNT in te lijven. De Europese en Amerikaanse mededingingsautoriteiten stemden eerder al in. De toezichthouder in Brazilië ging, na extra onderzoek dat door concurrent UPS was aangevraagd, eveneens akkoord.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,909
Diesel1,556

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen