Clicky


Opnieuw overval op buschauffeur van lijn 38 in Rotterdam

Opnieuw overval op buschauffeur van lijn 38 in Rotterdam
13-05-2016 13:38 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Voor de tweede keer deze maand is een buschauffeur van lijn 38 in Rotterdam overvallen. Donderdagmiddag rond kwart voor twee ’s middags was een buschauffeur bij een halte op de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam het slachtoffer. Begin van de maand overkwam een collega van hem hetzelfde, eveneens op de Nieuwe Crooswijkseweg. Vermoedelijk gaat het om dezelfde overvaller. Omdat de politie vermoedt dat het om dezelfde persoon gaat, worden vandaag beelden van de jongeman vrijgegeven .

Donderdagmiddag reed een buschauffeur op lijn 38 die rijdt van Schiedam Centrum naar de eindhalte aan de Kerkhoflaan in Rotterdam-Crooswijk. Rond 15.40 stond hij bij een halte op de Nieuwe Crooswijkseweg. Als hij net weg wil rijden, lijkt er nog een passagier mee te willen. De jongeman die instapt, haalt echter een groot mes tevoorschijn, dreigt daarmee te steken en eist geld. De chauffeur geeft de geldcasette af en de overvaller loopt rustig weg, de Nieuwe Crooswijkseweg af en slaat daarna linksaf de Couwaelstraat in.

Op zondagmiddag 1 mei is een buschauffeur op soortgelijke wijze overvallen op de Nieuwe Crooswijkseweg. Hij stopt bij de halte om passagiers in- en uit te laten stappen. Als de deur open gaat, stapt er eerst een passagier voor de bus in gevolgd door een jongen met een capuchon over zijn hoofd en een plastic AH-tasje over zijn arm. De jongeman haalt onder het plastic tasje een groot mes tevoorschijn, dreigt daarmee te steken en eist geld. De vrouw van de chauffeur die in de bus zit, wil haar man beschermen en pakt de overvaller vast en probeert hem weg te trekken. Als ze ziet dat hij een mes heeft, deinst ze achteruit. De chauffeur geeft het geldblik uit zijn lade af en de overvaller loopt in eerste instantie rustig weg, de Nieuwe Crooswijkseweg af. Dan zet hij het op een lopen en slaat linksaf de Couwaelstraat in, meldt de politie.