Delegatie Brest onderzoekt mogelijkheden railgoederenvervoer Coevorden

Delegatie Brest onderzoekt mogelijkheden railgoederenvervoer Coevorden
13-05-2016 11:27 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

COEVORDEN - Een delegatie uit Brest heeft van 11 tot en met 14 mei een bezoek gebracht aan de gemeente Coevorden. Tijdens diverse werkbezoeken stond de vraag hoe Coevorden en Brest elkaar, met name op het gebied van railgoederenvervoer, kunnen versterken.

De delegatie bezocht onder andere logistiek dienstverlener Graaco en de Euroterminal in Coevorden, de Container Terminal Twente in Hengelo en Futureland, het informatiecentrum van de Tweede Maasvlakte in Rotterdam. De Euroterminal is een belangrijk doorvoerstation voor de goederenstromen uit de West-Nederlandse mainports naar het Europese achterland.

Het bezoek is een voorbereiding op de TEN-T Days, de jaarlijkse logistieke conferentie van de Europese Unie. Tijdens de TEN-T Days, eind juni in Rotterdam, komen transportministers van diverse landen bijeen. Anatoly Sivak, minister van Transport van Belarus is daar aanwezig. Tijdens deze bijeenkomst staat de ontwikkeling en financiering van het Trans Europese Transportnetwerk (TEN-T) centraal.

Burgemeester Alexander Stepanovich, Hoofd Spoorwegen Igor Zjerelo en Hoofd Kamer van Koophandel Valeri Labrun maakten deel uit van de delegatie. Namens de gemeente Coevorden waren de wethouders Jan Zwiers en Jeroen Huizing aanwezig.ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier