Clicky


App Zuid-Hollandse vaarwegen gelanceerd

App Zuid-Hollandse vaarwegen gelanceerd
11-07-2013 13:22 | Algemeen | auteur de redactie
LEIDSCHENDAM - De provincie Zuid-Holland heeft de gratis app VarenZH gelanceerd. Dit is in Nederland de eerste mobiele applicatie, die informatie geeft over de Zuid-Hollandse provinciale vaarwegen.

De app is beschikbaar voor smartphones en tablets met IOS en Android. VarenZH geeft informatie over bedieningstijden van bruggen en sluizen, doorvaarthoogtes en -breedtes, ligplaatsen, walstroomlocaties, restaurants en supermarkten. Ook zijn de telefoonnummers van de bediening van bruggen en sluizen beschikbaar.

De app is geschikt als navigator voor de beroeps- en de recreatievaart. Daardoor ziet u waar u op dat moment vaart. De applicatie is ook beschikbaar via de mobiele website www.varenzh.nl.


Meest waterrijke provincie
De provincie Zuid-Holland is de meest waterrijke provincie van Nederland. Jaarlijks varen hier gemiddeld 150.000 recreatievaartuigen. De informatie op de app zal bijdragen aan een vlotte en veilige doorstroming op het water.

Informatie
Uit onderzoek van TNS Nipo blijkt dat vaarweggebruikers, en vooral de recreanten, slecht op de hoogte zijn over wat er zich op en rondom het water in Zuid-Holland afspeelt. Zij hebben behoefte aan informatie, maar weten niet waar ze de informatie kunnen vinden. Vaarwegbeheerders ontvangen veel telefoontjes met vragen over onder meer openingstijden van bruggen en sluizen. De provincie vindt het belangrijk dat informatie voor de scheepvaart makkelijk beschikbaar is en heeft daarom deze app laten maken.

Ontbrekende informatie melden
Aan gebruikers van de app wordt gevraagd om ontbrekende informatie te melden. Deze informatie wordt vervolgens waar dat mogelijk is toegevoegd.