Clicky

 
Transport Online - FNV: Goedkope reizen FlixBus over rug van chauffeurs [+video]

FNV: Goedkope reizen FlixBus over rug van chauffeurs

FNV: Goedkope reizen FlixBus over rug van chauffeurs [+video]
13-05-2016 11:06 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - In het straatbeeld verschijnen steeds vaker felgroene touringcars met de naam FlixBus. Dit bedrijf biedt internationale lijndiensten aan tegen een zeer scherp tarief. Deze lage prijzen bij FlixBus werken, volgens FNV Toer, door in slechte arbeidsomstandigheden voor de touringcarchauffeurn en zijn volgens FNV Toer in strijd met de cao.

Veiligheid in het gedrang

"Chauffeurs worden gedwongen langer door te rijden dan wettelijk is toegestaan en moeten doorwerken tijdens pauzes. Wij stellen dat hiermee de veiligheid in het gedrang komt. Chauffeurs slapen op vieze hotelkamers, doordat de chauffeurs van de dagdienst, collega’s aflossen van de nachtdienst zonder dat deze kamers worden schoongemaakt", vertelt Brigitta Paas, bestuurder van FNV Toer.

"FNV Toer heeft FlixBus aangeschreven over deze situatie en wij willen graag met het vervoersbedrijf in gesprek om de misstanden aan te pakken. Tot op heden heeft FlixBus niet gereageerd."

'Strakke dienstregeling zorgt voor problemen'

Brigitta Paas gaat verder: "De chauffeurs komen in de avond laat aan, moeten dan de bus nog schoonmaken en de volgende ochtend vroeg weer vertrekken. Dat is onverantwoord en in strijd met wettelijk vastgelegde rusttijden."

"Met de verplichte drie kwartier rust op elke 4,5 uur rijden zou ook worden gesjoemeld. De digitale bestuurderskaart wordt verwijderd om overschrijding van de rijtijden te verhullen. Omdat de touringcarbedrijven FlixBus willen houden als klant, gaan ze niet tegen de eisen van de opdrachtgever in", zegt Paas.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen