Clicky

 
Transport Online - Albanese broers opgepakt na drugssmokkel in verborgen ruimtes in vrachtwagens [+foto]

Albanese broers opgepakt na drugssmokkel in verborgen ruimtes in vrachtwagens

Albanese broers opgepakt na drugssmokkel in verborgen ruimtes in vrachtwagens [+foto]
13-05-2016 10:51 | België | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - De drugsafdeling van de politie van Brussel heeft maandag 9 mei 2016, in het kader van een internationaal drugsonderzoek, huiszoekingen in Brussel, Edegem en Zaventem verricht. Hierbij werden twee broers van Albanese afkomst opgepakt.

Beide verdachten waren al eerder bekend bij de internationale politiediensten en werden op dinsdag 10 mei 2016 voorgeleid bij de bevoegde Onderzoeksrechter in Brussel. Deze plaatste beiden onder verdenking voor deelname aan een criminele organisatie en het bezit van verdovende middelen. Verder onderzoek zal hun rol in de deze criminele organisatie moeten aantonen.

De arrestaties werden gedaan in het kader van in een internationaal drugsonderzoek naar een criminele organisatie met vertakkingen over heel Europa. De bende bracht met vrachtwagens grote hoeveelheden onverwerkte en verwerkte cannabis en cocaïne naar Griekenland, Albanië, Bulgarije en andere Europese landen waaronder Spanje, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, België en Noorwegen.

De vrachtwagens waren voorzien van verborgen ruimtes waarin de verdovende middelen (zoals cannabis, hasj en cocaïne) verstopt werden.
De criminele bende beschikte over transportbedrijven die in verschillende Europese landen opgericht waren op naam van stromannen. Op die manier bleef de organisatie onder de radar in geval van inbeslagnames en was het ook moeilijk om andere bendeleden te lokaliseren.

De politie schat dat de illegale winsten van deze grote criminele drugsorganisatie in de honderden miljoenen euro loopt. Er werd in België voor ongeveer € 19.000 cash geld, drie auto's en een partij van 100 kilogram hasj in beslag genomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden