Clicky


Acht nieuwe DAF XF 440 FTP voor Schenk Tanktransport

Acht nieuwe DAF XF 440 FTP voor Schenk Tanktransport
13-05-2016 10:08 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

PAPENDRECHT - Elke liter telt bij tanktransport. Hoe meer liters er mee kunnen, des te efficiënter de rit. Een zo laag mogelijk eigen gewicht van een combinatie is dus essentieel. DAF scoort op dit vlak punten voor Schenk Tanktransport in Papendrecht. Het bedrijf heeft mede daarom gekozen voor de XF 440 FTP. De eerste van de in totaal acht bestelde trekkers zijn onlangs afgeleverd, uitgevoerd in de kleuren van Shell, een van de opdrachtgevers van het bedrijf.

"Doorslaggevend was het relatief lage gewicht van de trekker in combinatie met de 11-litermotor in de XF-serie", aldus algemeen-directeur Harry Schenk. "Daarnaast hebben we goede ervaringen met een XF die door een overname in ons wagenpark is terechtgekomen."

Vier van de nieuwe DAFs, met voorloopas, draaien mee in de nationale distributie van motorbrandstoffen. Dat betreft de bevoorrading van Shell-tankstations. De andere vier verzorgen (inter)nationaal transport van bitumen en chemische producten. De totale vloot van Schenk bestaat uit 650 trekkende eenheden.

De XF’s zijn allemaal voorzien van een Space Cab-cabine. Daarvoor is gekozen vanwege het comfort, de ruimte en het overzichtelijke en logisch ingedeelde dashboard.

Schenk: "We proberen meestal rekening te houden met speciale voorkeuren van onze chauffeurs voor een merk. Maar vanwege het feit dat de meeste van de deze DAFs in ploegendienst worden ingezet, speelde dat ditmaal een ondergeschikte rol. Veelal worden de trucks elf tot veertien shifts per week ingezet, waarbij drie chauffeurs per truck elkaar afwisselen."

Familiebedrijf

Schenk is een familiebedrijf met circa 1.400 medewerkers en vestigingen in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Polen. De activiteiten bestaan uit gespecialiseerd tanktransport van onder meer motorbrandstoffen, (industriële) gassen, bitumen, smeermiddelen, chemicaliën, LNG en de distributie van gascilinders. Ten slotte biedt Schenk opdrachtgevers ook intermodale transportoplossingen met eigen gespecialiseerde tankcontainers.

"Alle activiteiten verlangen gespecialiseerd materieel en hoog opgeleid personeel. Onderhoud doen we in eigen beheer en de meeste opleidingen worden intern door eigen gekwalificeerd personeel gegeven. Door continu te investeren in mensen en materieel voldoen we aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen en profileren we ons als een betrouwbare partner voor (potentiële) opdrachtgevers."