Transport Online - Krantenbezorgster neergestoken in Rotterdam [update]

Krantenbezorgster neergestoken in Rotterdam [update]

Krantenbezorgster neergestoken in Rotterdam [update]
13-05-2016 14:41 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - In Rotterdam is vrijdagmorgen vroeg een 51-jarige Rotterdamse krantenbezorgster neergestoken. Een getuige hoorde hulpgeroep. De politie vond de vrouw zwaargewond naast haar fiets aan de Pasteursingel. Ondanks levensgevaarlijke steekwonden is zij met hartslag naar het ziekenhuis vervoerd. De politie zet alles op alles om de dader te vinden en is bezig met het onderzoek.

Nadat een man rond 05.15 uur de politie had gealarmeerd over een lichaam op straat, troffen agenten op de Pasteursingel een zwaargewonde vrouw aan. Zij bleek levensgevaarlijke steekwonden te hebben. Het slachtoffer is op straat gereanimeerd en uiteindelijk met hartslag naar het ziekenhuis vervoerd. Daar ligt de vrouw in kritieke toestand op de Intensive Care, meldt de politie.

De 51-jarige Schiedamse bleek een krantenbezorgster. Haar fiets lag naast haar toen ze werd gevonden. De politie is sinds vanochtend onafgebroken bezig met het onderzoek en sprak al met enkele omwonenden. Uit een van de verklaringen komt naar voren dat er vlak voor het steekincident, in de nabije omgeving, een poging beroving heeft plaatsgevonden. Een man was op weg naar huis en werd aangesproken door een onbekend persoon. De dader pakte hem beet, maar het slachtoffer verweerde zich. Daardoor ging de onbekende er vandoor.

De politie vermoedt dat deze twee incidenten met elkaar te maken hebben en dat het mogelijk om dezelfde dader gaat. Er is dan ook een signalement bekend. Het gaat om een man van 1.80 lang. De man zou niet ouder zijn dan 30 jaar en droeg een trainingspak. Bij de poging om de Rotterdammer te beroven, had hij zijn capuchon op.

Naast het buurtonderzoek, zijn er diverse sporen veilig gesteld. Eventuele camerabeelden uit de omgeving zijn volgens de politie welkom. Het rechercheteam zet in ieder geval alles op alles om deze man te vinden en kan alle hulp gebruiken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions