Transport Online - ProRail test lora-netwerk

ProRail test lora-netwerk

ProRail test lora-netwerk
12-05-2016 16:19 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - ProRail heeft een lora-netwerk in gebruik genomen om wissels in de gaten te kunnen houden. Dat bevestigt de spoorbeheerder aan BuzzT naar aanleiding van berichtgeving van RTV Utrecht. Via de techniek, die is ontwikkeld voor het Internet der Dingen, kunnen apparaten onderling draadloos informatie uitwisselen. De proef is kleinschalig en alleen op station Utrecht Centraal.

Bij de ProRail-proef, die in samenwerking met KPN is opgezet, wordt het lora-netwerk gebruikt om te kijken of de verwarming van wissels het wel doet in de winter. Chips registreren onder meer de temperatuur van en de luchtvochtigheid rond de wissels en geven die informatie door aan ProRail. Dat maakt de controles minder arbeidsintensief. Nu moeten wissels nog fysiek worden geïnspecteerd. Wissels worden tijdens de proef niet aangestuurd via de nieuwe techniek.

De voordelen van lora-netwerken ten opzichte van andere draadloze netwerken zijn de grote afstand die overbrugd kan worden en het lage stroomverbruik. Sensoren worden alleen wakker als dat nodig is en sturen dan een kleine hoeveelheid data. De batterijen van de sensoren gaan daardoor jarenlang mee.

KPN heeft ook met andere partijen, zoals Schiphol en de Rotterdamse haven, projecten lopen. De Universiteit Utrecht zet sensoren en het lora-netwerk in om melkkoeien te volgen, een soort 'connected cow'.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions