Clicky


Grootste distributiecentrum van Zuid-Nederland moet op voormalig Philips terrein komen

Grootste distributiecentrum van Zuid-Nederland moet op voormalig Philips terrein komen
12-05-2016 09:48 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

LONDEN - Logistics Capital Partners, een vooraanstaand logistiek bedrijf op het gebied van vastgoed, projectontwikkeling en asset management in Europa, heeft in een joint venture met het vooraanstaande Duitse vastgoedbedrijf Dietz AG een bedrijventerrein van 21 hectare aangekocht in Roosendaal. De partijen gaan op deze locatie het grootste distributiecentrum van Zuid-Nederland ontwikkelen.

Het gaat om het uit de jaren ’50 daterende terrein op het bedrijventerrein Majoppenveld Noord, waar tot eind 2015 een gloeilampenfabriek van Philips was gevestigd. Het terrein is inmiddels voor een deel gesaneerd en zal eind 2016 schoon worden opgeleverd zodat het kan worden herontwikkeld voor grootschalige logistieke dienstverlening.

Logistics Capital Partners koopt het terrein samen met het Duitse bedrijf Dietz AG, waarmee de onderneming eerder in Nederland heeft samengewerkt.

Het voormalige fabrieksterrein in Roosendaal is een van de weinige locaties in Nederland met ruimte voor een warehouse van zo’n 100.000 vierkante meter, of meerdere grote gebouwen  voor een nieuw bedrijfspark of campus. Het bedrijventerrein is gevestigd aan de snelweg A58, de belangrijkste zuidelijke transportas in Nederland.

Voor de personele bezetting kan de locatie profiteren van een groot aanbod van productief, hoog opgeleid en flexibel personeel uit de regio. In Nederland ontwikkelt Logistics Capital Partners momenteel ook het 56.000 vierkante meter grote distributiecentrum voor Primark, eveneens in Roosendaal, op bedrijventerrein Borchwerf II.

Kristof Verstraeten, managing director van Logistics Capital Partners, zegt: "In aansluiting op onze huidige activiteiten in Roosendaal, en de aanhoudende vraag van logistieke eindgebruikers, zijn we verheugd dat we onze betrokkenheid bij de regio kunnen uitbreiden met dit vooraanstaande herontwikkelingsproject in het hart van de Europese logistieke snelweg. Het terrein in Roosendaal is uitstekend gepositioneerd en biedt belangrijke kansen en mogelijkheden voor ambitieuze logistieke eindgebruikers om zich op deze strategische locatie in de Europese Unie te vestigen.”

Wolfgang Dietz, chairman van Dietz AG, stelt: “Deze transactie markeert onze verdere internationale uitbreiding, in samenwerking met LCP. Onze strategie is om sterke locaties en kwalitatieve objecten aan te kopen die een aanvulling zijn op onze activiteiten en sterke groei in Duitsland.”

James Markby, managing director van Logistics Capital Partners, voegt daar aan toe: “We hebben een zeer ervaren, gespecialiseerd team bij Logistical Capital Partners en we kijken er naar uit om deze grote commerciële site in Roosendaal te herontwikkelen. Ons werk in Roosendaal laat zien dat we voortdurend in staat zijn complexe en zeer gewilde terreinen op te leveren, waarvan onze partners, investeerders en klanten kunnen profiteren.”

Nederland is de belangrijkste logistieke toegangspoort naar Europa. De locatie in Roosendaal biedt toegang tot, en is in de nabijheid van, de belangrijkste Europese consumentenmarkten: Benelux, Frankrijk en Duitsland. Voor internationale eindgebruikers is de locatie perfect voor opslag en distributie naar onder meer Nederland, België en Frankrijk.