Europese luchtvaart maakt sprongetje

Europese luchtvaart maakt sprongetje
11-05-2016 11:39 | Algemeen | auteur ANP

BRUSSEL - Europese luchthavens hebben het afgelopen kwartaal 8,2 procent meer passagiers verwerkt. Schiphol zag met een stijging van 12,4 procent de op drie na grootste toename van het passagiersverkeer onder de grotere luchthavens, na Dublin, Barcelona en Kopenhagen. Dat blijkt woensdag uit cijfers van brancheorganisatie ACI.

De gevolgen van de terreuraanslagen in Brussel op 22 maart voor het vliegverkeer lijken beperkt tot de Belgische hoofdstad zelf. Brussels Airport, beter bekend als Zaventem, verwerkte in de eerste drie maanden van het jaar 5,1 procent minder passagiers. In de maand maart was de daling zelfs ruim 29 procent, omdat de luchthaven na de aanslagen de rest van de maand gesloten was.

De groei van luchthavens buiten de Europese Unie pakte met 6,2 procent minder sterk uit. Het vliegverkeer in Oekraïne krabbelt weer op en de Turkse luchthaven Istanbul-Atatürk zette zijn opmars voort met een stijging van 19,5 procent. Toeristenbestemmingen in Turkije zoals Antalya hadden het echter moeilijker, doordat toeristen het land vaker mijden na aanslagen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden