Clicky

 
Transport Online - Haven van Dieppe: nieuwe Calais

Haven van Dieppe: nieuwe Calais

Haven van Dieppe: nieuwe Calais
11-05-2016 11:30 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

LONDEN(GB) - Zoals de Road Haulage Association al eerder voorspelde is het migranten probleem in Calais niet opgelost maar verplaatst naar meerdere kleinere havens in Frankrijk.

RHA voorzitter Richard Burnett zegt: "Het is duidelijk te zien dat de migranten activiteit weer groeit nu het weer verbeterd. De migranten hebben maar één doel en dat is zo snel mogelijk in Groot-Brittannië komen. De verscherping van de veiligheid in Calais zorgt er nu voor dat migranten in meerdere kleinere havens in Frankrijk actief worden."

Zo wordt de haven van Dieppe, halverwege Calais en le Havre op dit moment overspoeld door migranten.

Neville Dale, werkzaam bij David Dale Verhuizingen, meldt: "Ze zijn overal! Om het de migranten nog moeilijker te maken mogen we nu niet meer parkeren in de haven van Dieppe na het verlaten van de ferry 's avonds. We moeten nu buiten de poort parkeren en dan ben je een makkelijke doelwit voor hen."

De RHA ontvangt meerdere van dit soort verhalen en zegt: "Het is duidelijk dat de migranten crisis verre van onder controle is. Het is essentieel dat de veiligheid, ongeachte de grootte van de haven, gewaarborgd moet zijn. Het leven van de vervoerders blijft onder dreiging staan en het porobleem moet structureel worden aangepakt. Als dit niet snel gebeurt dan loopt deze hele situatie nog eens helemaal uit de hand", aldus Richard Burnett.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden