Clicky

 
Transport Online - Boetes voor foutgeparkeerde vrachtwagenchauffeurs

Boetes voor foutgeparkeerde vrachtwagenchauffeurs

Boetes voor foutgeparkeerde vrachtwagenchauffeurs
11-05-2016 00:53 | Controles | auteur ANP

ROTTERDAM - Vrachtwagenchauffeurs worden vanaf 1 juni beboet voor verkeerd parkeren op de zogeheten rustplaatsen langs de wegen. Dat gebeurt in de regio Rotterdam. Maar Rijkswaterstaat wil die aanpak ook in regio’s als Schiphol en Venlo in praktijk brengen. Verscheidene vrachtwagens staan er vaak schots en scheef geparkeerd. Dat leidt tot onveilige situaties en overlast.

In de Metropoolregio Rotterdam Den Haag hebben al elf gemeenten, samen met Rijkswaterstaat, het initiatief genomen vrachtwagenchauffeurs aan te spreken op hun parkeergedrag en ze tevens te wijzen op de veilige parkeerplaatsen. Een nieuwe werd maandag geopend bij Hoek van Holland.

Drie teams van stadswachten gaan rondrijden om de chauffeurs in eerste instantie te wijzen op hun parkeergedrag. Maar vanaf 1 juni krijgen de vrachtwagenchauffeurs van hun een boete als ze verkeerd staan geparkeerd. Eigenlijk mogen de chauffeurs bij de zogeheten verzorgingsplaatsen maar kort verblijven. Daarom zijn er speciale vrachtwagenparkings, vaak betaald.

Niet alleen in de regio Rotterdam, maar ook in het oosten van Nederland, Venlo en Schiphol worden de vrachtwagens niet altijd binnen de lijnen neergezet, wordt er gebarbecued, slingert er vuil op straat en is er sprake van andere overlast. "Daar nemen ze ook al soortgelijke initiatieven als in Rotterdam’’, zegt Rijkswaterstaat.

Het Havenbedrijf Rotterdam is ooit in de haven begonnen met het aanpakken van dergelijke overlast en met succes. Voor eenzelfde aanpak wordt nu gekozen in de regio Rotterdam. Het gaat vooral om rustplaatsen langs de N57 en de rijkswegen, A15 en A20. De proef duurt een half jaar en moet uiteindelijk zorgen voor structurele oplossingen tegen de overlast van vrachtwagenchauffeurs.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions