Douwe Bob door naar finale songfestival

Douwe Bob door naar finale songfestival
11-05-2016 00:28 | Showbizz | auteur ANP

STOCKHOLM - Douwe Bob staat zaterdag in de finale van het Eurovisiesongfestival in het Zweedse Stockholm. De singer-songwriter vertegenwoordigde ons land dinsdagavond met succes in de eerste halve finale met het nummer Slow Down. Na afloop zei de zanger telefonisch in de talkshow Pauw dat het "fantastisch'' was gegaan.

De zanger nam het op tegen zeventien andere landen. In totaal gingen er tien door naar de eindstrijd komende zaterdag. Naast Nederland kwalificeerden ook Azerbeidzjan, Rusland, Hongarije, Kroatië, Oostenrijk, Armenië, Tsjechië, Cyprus en Malta zich. Donderdag is de tweede halve finale, waaruit nog eens tien landen een plek in de finale behalen.

Douwe Bob trok de aandacht met zijn act door tijdens het nummer tien seconden stilte te laten vallen. Dit om de boodschap van het liedje, om wat langzamer te gaan, extra kracht bij te zetten. De zanger gaf vooraf aan dit moment spannend te vinden. Achteraf zei hij dat het "sowieso niet de bedoeling was geweest dat het tien seconden stil was. Het is geen dodenherdenking. Mensen gilden erdoorheen''.

Vorig jaar strandde Trijntje Oosterhuis met het liedje Walk Along in de halve finale. Het jaar ervoor had ons land meer succes, toen The Common Linnets uiteindelijk een tweede plek behaalden met Calm After The Storm.

Het is de 61e editie van het Eurovisiesongfestival.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden