Transport Online - Boskalis ziet omzet sterk dalen

Boskalis ziet omzet sterk dalen

Boskalis ziet omzet sterk dalen
10-05-2016 13:40 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

PAPENDRECHT - Boskalis heeft zijn omzet in het eerste kwartaal van 2016 door de aanhoudend moeilijke marktomstandigheden sterk zien dalen. Dat maakte de baggeraar en maritiem dienstverlener dinsdagmiddag bekend, zonder concrete cijfers te vermelden.

Boskalis zag de omzet zowel bij de baggeractiviteiten, de sleepdiensten als de dienstverlening aan de olie-industrie dalen. Zoals het bedrijf eerder al aangaf staan de prijzen en de omvang van projecten onder druk, waardoor de bezetting van de vloot is verslechterd. Daarbij namen ook de winstmarges af. De orderportefeuille groeide wel licht in het eerste kwartaal.

Het bedrijf verwacht voorlopig geen aanmerkelijke verbeteringen, maar zag af van een concrete winstprognose voor 2016. De nettowinst zal dit jaar wel lager uitkomen dan het "uitzonderlijk sterke'' resultaat van vorig jaar, aldus Boskalis. Vooral de stevig gedaalde prijzen van olie en gas laten zich voelen bij Boskalis, dat in maart al waarschuwde dat de vooruitzichten voor de nabije toekomst niet rooskleurig waren.

Bij de baggeractiviteiten stond de omzet mede onder druk door het wegvallen van het grote Suezkanaal-project, dat vorig jaar voor een flink deel van de opbrengsten zorgde. De orderportefeuille groeide de afgelopen maanden wel licht, terwijl ook de overname van het Duitse Strabag Wasserbau werd afgerond. Daarmee versterkte Boskalis zijn positie in Duitsland.

De investeringen komen dit jaar naar verwachting uit op ongeveer 200 miljoen euro, exclusief acquisities. Dit bedrag wordt gefinancierd uit de eigen kasstroom.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions